Петков: „Заслугата е на целия отбор“

Стивън Петков отбеляза победния гол за „Берое“ при гостуването на „Пирин“. След двубоя той застана пред микрофона на beroe.tv и сподели впечатленията си от срещата специално за феновете на „зелените“. Вижте какво каза той.

 

– Мнението ти за този двубой?
– Мач като мач. Всеки един мач от първенството е труден. От гледна точка на това, че „Пирин“ има малко точки, това не означаваше, че мачът ще е лесен. Напротив, тъкмо обратното. Всички видяхме много борба, много себераздаване и всеки един от момчетата изпълни максимума от това, което се искаше и заслужено победихме.

– Като че ли една рутинна победа се получи или поне такова впечатление се създаде. Твоето мнение. Така ли е?
– Нормално. Тук се играе трудно и като цяло всеки един гостуващ мач се играе по-трудно отколкото у дома.

– Победата дойде с твое попадение. Какво означава това за теб лично?
– Мисля, че заслугата за това нещо е на всички момчета на терена. Когато всеки един дава всичко от себе си и изпълнява инструкциите си на терена, когато побеждаваме няма значение кой вкарва гола.

– Ти лично как се чувстваш в игра?
– Това, че съм отбелязал гола днес не означава нищо за мен. Само трябва да продължавам в същия дух и да слушам и изпълнявам указанията.

– Предстои сериозна серия с домакинство на „Славия“, мач за Купата, тежки гостувания. Очакванията ти за тези двубои?
– Затова сме професионалисти. Колкото повече мачове, толкова по-добре. Надявам се да възстановим добре след мача и дай Боже победи в следващите срещи.