Макенджиев: „Второто полувреме бяхме различен отбор“

Вратарят на „Берое“ Благой Макенджиев говори специално за beroe.tv след равенството 3:3 в домакинството срещу „Литекс“. Вижте неговото мнение за мача тук.

 

– Благо, много добре изигран мач от ваша страна. Получи се двуостър двубой. Бяхте на секунди от победата. Какво обаче не стигна накрая? Късмет предполагам?
– Първо моята грешка малко ни разклати до известно време в мача. Отборът не се чувстваше добре особено след моята грешка. Положението стана тежко. Второто полувреме вече съвсем различен отбор излезе. Надиграхме тотално „Литекс“ и само късмета ги спаси да не си тръгнат с повече голове.

– Ти от позицията на вратар ще коментираш тази ситуация. В последните три мача вкарвате по три гола. Това знак ли е, че нападението е вече достатъчно ефективно, за да вкарва толкова много голове в двубоите и да печелим точки наред?
– Радващо е естествено, че вкарваме по три гола в последните мачове. Но головете ги вкарва целия отбор, а не само нападението и защитата вкарва голове в нашия отбор, както се вижда. Лошото е че допускаме много леки голове и правим грешки. Те не трябва стават и ако искаме да търсим нещо по-голямо трябва да ги махаме тези грешки, за да спечелим много повече точки и предно класиране.

– Гостувате на „Лудогорец“ следващия кръг. „Берое“ доказа, че през този сезон играе много силно като гост. Дали сега ще бъде подходящ момент отбора да се върне по същия начин в битката за първото и второто място?
– Надявам се. Отиваме и играем и каквото стане. Ако ни разрешат да победим, ще го направим.