Преди „Лудогорец“ – „Берое“

Утре, 27-и ноември, „Берое“ гостува на „Лудогорец“ в Разград в среща от XVII кръг на „А“ футболна група. Двубоят е с начален час 17:30 и ще бъде ръководен от Николай Йорданов от София.

Единствено Георги Динков ще остане извън сметките на наставника Петър Хубчев поради изтърпяване на дисциплинарно наказание от един двубой заради натрупани жълти картони. Всички останали футболисти са на линия и ще бъдат на разположение на старши треньора.

В изминалия XVI кръг на първенството „заралии“ като домакини записаха драматично равенство 3:3 срещу състава на „Литекс“, а „Лудогорец“ надделя над „Славия“ в София с минималното 1:0.

Преди изиграването на предстоящия XVII кръг на шампионата „Берое“ заема четвърта позиция с актив от 27 точки, а шампионите са втори с пункт повече.

Съдийската комисия към БФС повери двубоя на Николай Йорданов от София, а негови първи асистенти ще бъдат Веселин Добриянов от София и Пламен Георгиев от Плевен. В близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Станислав Ставров от Велико Търново и Валентин Железов от Бургас, а четвърти рефер е Пламен Хинков от Ловеч. Делегат на БФС е Иван Манолов от Добрич, а отговорен на оценяването на съдиите ще бъде Димитър Костов от Бургас.

„Берое“ и „Лудогорец“ излизат за 12-и път помежду си в историята на „А“ група, като досега единствената победа на „заралии“ датира от 25-и април 2015 г., а 4 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 6:18, в полза на „орлите“.