Преди „Берое“ – „Левски“

Утре, 2-и декември, „Берое“ посреща „Левски“ в двубой от XVIII кръг на първенството. Срещата е с начален час 17:30 и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов от Петрич.

В състава на Петър Хубчев няма наказани футболисти, а централният бранител Георги Динков отново ще бъде на разположение на наставника, след като изтърпя своето наказание от един двубой срещу „Лудогорец“. Единствения контузен е Атанас Зехиров, който пропуска мача, заради разтежение.

В изминалия кръг на шампионата „заралии“ отстъпиха като гост на „Лудогорец“ с 0:5, а „Левски“ надделя с 2:0 на „Славия“.

Преди изиграването на този междинен XVIII кръг на първенството „беройци“ заемат четвърто място в подреждането с актив от 27 точки, а „Левски“ е водач в класирането с 34 пункта.

Главен арбитър на утрешния двубой е Ивайло Стоянов от Петрич с негови първи помощници Мартин Маргаритов от Пловдив и Емил Вангелов от Петрич. В близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Георги Кабаков и Боян Славков, и двамата от Пловдив, а четвърти рефер е Велислав Миленков от Благоевград. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а оценка на работата на съдиите ще постави Йордан Сталев от Пловдив.

В историята на „А“ група досега двата тима са се противопоставяли 96 пъти, като „беройци“ са записали 18 победи срещу 51 такива от страна на „сините“. 27 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 96:173, в полза на „Левски“.