Преди „Берое“ – „Монтана“

„Берое“ се изправя срещу „Монтана“ утре, 6-и декември, в среща от XIX кръг на шампионата. Главният рефер на двубоя Драгомир Драганов от Варна ще даде първия съдийски сигнал точно в 16:30 часа.

От редиците на „Берое“ не липсват контузени състезатели или такива, изтърпяващи наказания, и затова наставникът Петър Хубчев ще разчита на най-доброто за неделния сблъсък.

В изминалия кръг на първенството „заралии“ категорично надделяха на „Левски“ с 1:0, докато „Монтана“ отстъпи минимално с 0:1 от „Славия“ в София.

В моментното подреждане на „А“ група „беройци“ заемат четвърта позиция с 30 точки в актива си и при победа утре ще изместят намиращия се на трета позиция отбор на „Литекс“, а „Монтана“ е последен в класирането с 13 пункта.

Съдийска тройка от Варна начело с Драгомир Драганов ще ръководи утрешния двубой, а негови първи помощници ще бъдат Александър Атанасов и Димо Вълчев. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат разположените в близост до двете футболни врати асистент-арбитри Георги Давидов и Стоян Денев, и двамата от Велико Търново, а четвърти рефер е Мартин Димитров от Шумен. Функциите на делегат на БФС ще изпълнява Емил Табаков от Бургас, а оценка на съдийството ще постави Евгени Георгиев от Пловдив.

Утрешният двубой ще бъде 13-и между двата отбора на ниво „А“ група, като досега „беройци“ са надделявали три пъти, а пет са победите на сметката на „Монтана“. Двубоите, завършили без победител, са четири, а головата разлика е 12:13, в полза на „Монтана“. През този сезон „заралии“ все още нямат победа над съперника, регистрирайки нулево равенство у дома и минимална загуба като гост в едноименния град.