Преди „Берое“ – „Черно море“

„Берое“ стремглаво продължава по похода си към Купата на България, а следващият съперник е настоящият носител на трофея „Черно море“, срещу който „заралии“ ще се изправят утре, 9-и декември, от 17:30 часа в четвъртфиналната фаза на турнира. Главен арбитър на срещата е Георги Кабаков от Пловдив.

Извън сметките на наставника на „Берое“ Петър Хубчев ще остане французина Игор Джоман, който получи своя пети жълти картон в шампионатния двубой срещу „Монтана“ в неделя и ще изтърпи наказанието си от един двубой, а Атанас Зехиров продължава да се възстановява от контузия и няма да бъде на разположение на старши треньора.

В турнира досега „беройци“ като гости надделяха категорично с 4:0 на „Светкавица“ (Търговище) в 1/16 финалния двубой, а месец по-късно отстраниха и втородивизионния „Банско“ с 3:1 в среща, играна в Стара Загора.

Междувременно и отборът на „Черно море“ не срещна никакви проблеми досега, надделявайки с убедителните 7:1 и 5:0 съответно на „Пирин 2002“ (Разлог) и нискоразрядния „Вихър“ (Строево).

Главен арбитър на утрешния двубой е Георги Кабаков от Пловдив, а асистент-съдии са Атанас Бозев също от Пловдив и Румен Иванов от Смолян. Четвърти рефер е Георги Йорданов от Габрово, делегат на БФС Димитър Димитров от Русе, а оценка на работата на съдиите ще постави Петър Петров от Велико Търново.