Зафиров: „Не бяхме тренирали дузпи, показахме хладнокръвие“

Централният бранител Владимир Зафиров изигра изключително силен двубой при днешния четвъртфинал срещу „Черно море“ за Купата на България, но се наложи да напусне принудително терена преждевременно, в 90-ата минута на срещата. След края на мача той застана пред медиите, за да сподели своето мнение след победата.

 

– Влади, „Берое“ обичайно печели, но какво прави тази победа след дузпи толкова специална тази вечер?
– Като цяло мисля, че и мачът, и играта бяха много равностойни. Ние имахме малко повече голови положения, но цялостно двубоят беше здрава битка. Логично се стигна до дузпи. При 11-метровите удари показахме повече хладнокръвие и успяхме да победим отбора на „Черно море“. Те направиха една грешка, но заслужено продължаваме.

– Тренирахте ли дузпи преди двубоя?
– Честно да Ви кажа, не бяхме.

– Принудително напусна терена в 90-ата минута. Какво се случи тогава?
– Посегнах към една топка, когато изпитах рязка и остра болка в бедрото. Утре на прегледа ще стане ясно какво по-точно е състоянието ми.

– „Берое“ продължава по пътя си към Купата. Полуфиналът е следващата цел, а по-нататък?
– „Берое“ винаги се е борил за финал и тази година ще е така.

– Това бе и последният двубой за „Берое“ за календарната 2015-а година. Освен второто място от миналия сезон, с какво още остава отборът в история?
– Мисля, че 2015-а година бе доста успешна за отбора на „Берое“. Надявам се и догодина да продължим в същия дух, за да радваме нашите фенове.

Използвани са въпроси и на други медии.