Преди „Локомотив“ (Пд) – „Берое“

Утре, 13-и декември, „Берое“ гостува на „Локомотив“ в Пловдив в последна среща за календарната 2015-а година. Двубоят е от XX кръг на първенството, а главният арбитър Ивайло Стоянов от Петрич ще даде първия съдийски сигнал в 16:15 часа.

Възстановяващите се от контузии Владимир Зафиров, Илко Пиргов и Атанас Зехиров ще липсват от групата на „беройци“ за утрешния двубой, а Игор Джоман се завръща в редиците на наставника Петър Хубчев, след като изтърпя своето наказание от една среща в сряда, в четвъртфиналния двубой срещу „Черно море“. За сметка на това Спас Делев ще липсва заради наказание.

В последния изигран кръг на „А“ група „Берое“ като домакин надделя на „Монтана“ с 2:1, а „Локомотив“ (Пловдив) отстъпи злощастно с 3:0 от „Славия“ в София.

Преди изиграването на XX кръг на шампионата „Берое“ заема трета позиция с актив от 33 точки, а „смърфовете“ са седми с 21 пункта.

Ивайло Стоянов от Петрич ще ръководи утрешния двубой, а в негова помощ ще бъдат лайнсмените Мартин Димитров от Шумен и Георги Караколев от София. Допълнителни съдии в близост до двете футболни врати са Стефан Апостолов от Симитли и Радослав Станев от Варна, а четвърти рефер е Радостин Шиков, също от морската столица. Задълженията на делегат на БФС ще изпълнява Валентин Чакъров от София, а Ичко Лозев от Велико Търново ще оцени работата на реферите.

На ниво „А“ група досега са се състояли 82 двубоя между двата отбора, като досега „заралии“ са надделявали 27 пъти, а 40 са пораженията, нанесени от „железничарите“. 15 са срещите между двата отбора, завършили наравно. При головата разлика е 138:92 в полза на „Локомотив“.