„Берое“ представя юбилейната си емблема

„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД представя своята юбилейна емблема по случай 100 години организиран футбол в Града на липите, поетите и правите улици. Юбилеят, който минава под наслова „100 години СВЕТЪТ Е БЕРОЕ“ ще има своята кулминация на 6 май 2016 година. Както е известно на 6 май 1916 година се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб „Берое“ с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959 г. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество „Верея“.

Новото лого на тима събира в едно традицията, историята и символиката на Стара Загора и „Берое“, като ги обгръща в една модерна и красива опаковка.

Емблемата бе създадена специално за „Берое“ като част от конкурсът за юбилейна емблема. Неин автор е Михаил Михайлов.

Тя ще бъде поставена на юбилейния екип на „Берое“, който ще бъде представен в деня на честванията по случай сто години организиран футбол в Стара Загора.

emblema-background

Можете да получите емблемата във векторен формат като пишете на press@beroe.bg с обяснение за какви цели ви е нужна тя. Емблемата е лицензирана за ПФК „Берое“ и е запазена марка на клуба. Използването й за всякакви цели без изричното съгласие на клуба е абсолютно забранено.

Отправни елементи на емблемата са:

Геометричната буква Б
b
Част от една от първите емблеми на клуба „Бероя“ през 20-те години на миналия век

Щит
shtit
Символ за клубна принадлежност

Крепост
krepost
Символ на древния град – крепост „Берое“

Бразди
brazdi
Взаимствани от герба на Стара Загора. Те подчертават плодородието на старозагорското поле.

Геометрични мотиви
geometrichni-motivi
Символ на древността. Срещани на много от керамичните съдове част от новокаменна епоха. Присъстват като мотив в открити съдове в „Неолитни жилища – Стара Загора“.

Емблемата

Юбилейната емблема обединява в себе си най-добрите елементи от досегашната емблема на клуба с крепостта символизирана с три кули в горната част, стилизира буквата „Б“ и има в себе си геометрични бразди, свързващи я със Стара Загора.

Тя има два варианта – позитив със зелени бразди и негатив с бели. Емблемата трябва да се използва в своя вариант позитив или негатив, тъй като ширината на линиите е различна заради оптически корекции за четимостта. Забранено е инвертирането на емблемата.

emblema-cvetove

В пълния си вариант логото притежава и текст „БЕРОЕ“ изписан над нея с геометричен шрифт с напълно кръгла следа на буквата „О“ в унисон с геометрията на емблемата. Текстът придава класическо излъчване, с изразена конотация на тържественост (завършен кръг, цикличност, главни букви).

Емблемата може да се използва в двата й варианта, като се набляга на този с текста „Берое“.

emblema-text

Още подробности можете да намерите в специалната секция на beroe.bg за новата емблема на клуба тук.

НЯМА МОЕ, НЯМА ТВОЕ, 100 ГОДИНИ СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

„ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД откри дарителска сметка по повод предстоящия юбилей „100 години организиран футбол в Стара Загора“, който предстои следващата година. Всеки, който има желание да спомогне финансово за тържествата може да внесе желаната сума на следната сметка:

Societe Generale Експресбанк
титуляр по сметка: „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG24TTBB94001526995876

Набраните средства ще бъдат използвани ЕДИНСТВЕНО и САМО по повод вековния юбилей!

Всички дарители са освободени от банкова такса!

БЪДИ ЧАСТ ОТ ЗЕЛЕНАТА ИСТОРИЯ!
НЯМА МОЕ, НЯМА ТВОЕ – 100 ГОДИНИ СВЕТЪТ Е БЕРОЕ!