Хубчев: „Първа цел е всички да са здрави“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите минути преди старта на зимната подоготовка на отбора. Вижте какво сподели той за журналистите.

 

„Започваме мотивирани. Надявам се всички да са в добро настроение и най-важното е да са здрави. Едва ли мога да кажа нещо кой знае колко интересно за журналистите в този момент. За мен най-важно е футболистите да бъдат здрави.“ – обясни Хубчев.

„Започваме подготовката тук в Стара Загора и почти през цялото време ще сме тук. Само за 9 дни ще направим лагер в Турция на място на което ходим от доста време и знаем каква е обстановката там. Идеята е да използваме хубавите терени и дано и времето да е хубаво и да направим за тези 8 или 9 дни три контроли. Голямата част от подготовката ще премине в Стара Загора.“ – допълни той.

На въпрос дали вече се преговаря с играчите, чиито договори изтичат лятото Хубчев отвърна: „Този въпрос може би не трябва към мен да бъде зададен. Имаме план. Знае се на кои футболисти им изтичат договорите. Въпрос на време и разговори с ръководството е.“

„Не крием, че имаме разговори с няколко човека, но не на всяка цена. Много е трудно и затова казах, че едва ли ще кажа кой знае колко интересни неща. По-скоро за пореден път трябва да повторя част от нещата. Търсим хора, които да се съобразят с някои от правилата в „Берое“, а те са известни на футболистите. Много е трудно, но пък от друга страна ако намерим такъв човек сме сигурни, че ще пасне като характер и ще пасне към колектива, което е по-важно според нас. Водим разговори. И на мен ми се искаше от първия ден да е ясно на 100% какво става, но е трудно и това е нормално във футбола.“ – сподели още той.

„Понякога и до последния ден в подготовката трябва да има такива решения. Не са много хората, но водим разговори. За втори или трети път ще кажа, че за мен е най-важно да са здрави момчетата, които са в съблекалнята и тренираме сериозно от днес.“ – каза още Хубчев.

Наставникът бе попитан дали предстоящият юбилей „100 години Светът е Берое“ може да мотивира играчите за още по-челно класиране. Той отговори: „Какво имате предвид по-челно класиране? От кога? Имате предвид от миналата година? По-челно от тогава е шампиони да станем. Настроенията са хубаво нещо. За мен е важно да се подготвим както трябва и ще видим.“

„Антон Огнянов ще разтрогне договора си с клуба. Други няма. Всички са в плановете. За пореден път – най-важно е всички да се подготвят както трябва. Може би сме болни на тази тема, но на това държим. До тук се оправдават някои неща. Дано няма контузии и ако може целият отбор да тренира цялата подготовка без контузии. Това ми е първата цел. От там нататък ако можем да привлечем човек, който според нас ще ни помогне, ще бъде още по-добре.“ – обясни Хубчев.

„Имаме конкретни позиции – 2 или 3 са, но ако имаме възможност да привлечем човек, който сме преценили, че отговаря на това, на което преди малко говорихме може и да не се съобразяваме с това.“ – каза още той.

„За Керкар, това което аз знам, тъй като поддържахме връзка и в почивката, е че е на 100% готов. Днес сутринта е направил един магнитен резонанс във Франция при професора, който го е лекувал и направил операцията там. Утре ще бъде тук. Аз лично страшно много се радвам за това момче, тъй като той е един от чужденците, които от първия ден, в който е в Стара Загора играе с цялото си сърце за клуба. Надявам се много да е здрав. Дано да издържи. Много е рисковано след такава тежка контузия да не се появи нещо друго. Ще внимаваме с него, но от утре ще тренира с нас.“ – сподели специалистът.

„От първата тренировка с отбора няма да има юноши, но в подготовката е възможно да вземем и няколко човека от тях от време на време.“ – завърши Хубчев.