Апкарян: „Предстои игровата работа“

Помощник треньорът на „Берое“ Левон Апкарян застана пред камерата на клубната телевизия след края на третата проверка от зимната подготовка. Вижте неговото мнение за двубоя.

 

„Една от контролите, която влиза в нашия план за подготовката. Това, което търсим в нея е да дадем шанс на още от нашите футболисти.“ – коментира помощник треньорът на „Берое“.

„Като цяло най-важното е че всички футболисти са много старателни и спазват всичко по програма. Може да е клиширано, но на този етап сме доволни.“ – обясни той.

„Вече треньорското ръководство трябва да се насочим да работим върху тактически неща, да избистряме състава. Важно беше, че досега на всички, които тренират се дава шанс и те трябва да хванат този момент, ако искат да бъдат сред титулярите. Най-важният момент е всички ние да бъдем подготвени. От тук нататък в Турция ще търсим игрово и тактически това, което е залегнало в програмата ни.“ – допълни Апкарян.

„На този етап за Керкар ние се надяваме да не е най-лошото като контузия. Той е важен футболист за нашия отбор и ще е жалко да не можем да разчитаме на него.“ – сподели той по повод травмата, която получи Керкар в края на мача.

„Всичко е очаквано, но най-важното е което сме си казали в треньорското ръководство е че ние имаме достатъчно добри футболисти и ако те са подготвени може да разчитаме на тях. Ако някой би дошъл в „Берое“ трябва да е по-добър и да вдигне класата повече.“ – каза още треньорът.

„Георги Сърмов пасва много добре към колектива. Има неща, които се изискват от всеки един играч в „Берое“. Той не прави изключение, но на този етап се включва много добре. Доволни сме, че е тук.“ – обясни специалистът.

„При Пиргов нещата са добре. Той ще пътува с отбора и до десетина дни трябва да започне нормални тренировки.“ – завърши Апкарян.