Преди „Славия“ – „Берое“

Утре, 28-и февуари, „Берое“ гостува на „Славия“ в София в среща от XXII кръг на родния шампионат. Двубоят е с начален час 13:15 и ще бъде ръководен от Николай Йорданов от София.

След успешно възстановяване от контузия в лагера на „беройци“ се завръща стражът Илко Пиргов, а единственият под въпрос за утрешната среща е бранителят Георги Динков.

В първия кръг след подновяването на шампионата за новата 2016-а година „беройци“ надделяха на „Пирин“ (Благоевград) с 3:1, а „Славия“ завърши при нулево реми срещу състава на „Черно море“.

Преди изиграването на утрешния двубой „заралии“ заемат трето място в класирането с актив от 33 точки, а „белите“ от София са с позиция по-назад и 2 пункта по-малко.

Съдийски състав изцяло от София ще ръководи срещата утре. Главен съдия е Николай Йорданов, който ще разчита на своите първи помощници Иван Вълчев и Мартин Венев. За по-голямата прецизност на съдийските решения в близост до двете футболни врати ще отговарят Никола Попов и Александър Костадинов, а четвърти рефер е Веселин Добриянов. Валентин Чакъров от София е делегат на БФС, а Илонка Джалева също от столицата ще оцени работата на съдиите.

Утрешният двубой ще бъде под номер 100 в историята на „А“ група между двата отбора, като досега „беройци“ са побеждавали 33 пъти, а „Славия“ – 46. 20 са срещите, завършили наравно. Головата разлика е 117:175 в полза на „белите“. В сезона досега двата отбора завършиха при нулево равенство в срещата, играна в София, а „Берое“ като домакин отстъпи с 2:1.