Макенджиев: „Всяка точка е важна“

След нулевото равенство в „Овча купел“ пред клубната камера застана Благой Макенджиев. Ето какво сподели националът.

 

– Тези точки, които днес загубихте до колко ще се отразят на класирането?
– Рано е още да се отразят, ако си бием в следващите мачове какво значение има, че днес сме загубили две точки, примерно. Според мен, всяка точка е важна. Дали сме спечелили или загубили една точка … всяка точка е важна за нас. Важното е къде ще сме в края на сезона.

– На доста точки сте от „Лудогорец“. Стопяема ли е тази разлика?
– Не знам. Игрово ако гледаме е напълно нормално. Ако ни оставят да се борим е напълно възможно да направим една серия и да стопим точки. Също така имаме два директни двубоя, където също могат да се стопят точки. Надявам се да ни оставят да се борим.

– Постигнахте победа срещу „Пирин“, сега равенство със „Славия“. Какво не ви достигна днес?
– Днес не ни достигна може би концентрация в завършващата фаза. Можеше да създадем две-три по-добри положения пак при по-добра концентрация пред вратата им. Може би и теренът малко повлия, беше доста тежък.

– Ще липсва ли Иво Иванов в следващият мач с „Черно море“?
– Нормално. Ние сме такъв отбор, за който всеки играч е важен. Не разчитаме на един или двама футболисти. Всеки един играч е важен за нас и всеки липсва когато отсъства.

– Какви са очакванията ти за мача с „Черно море“?
– Очаквам здрав мач, като днес и миналата седмица. Надявам се да победим.

– Паднахте се с ЦСКА за купата. Малко е далече двубоя, но все пак какво е мнението ти?
– Много е далеч този мач, много път ще изтече до тогава. Готвим се да печелим повече точки в „А“ група, а за купата има време.

– Възможно ли е да подцените първенството или купата за сметка на другото?
– Не. В нашият отбор дори и в контролите няма подценяване.

– Предвид предстоящите двубои с „Черно море“ и „Ботев“, до колко това равенство днес ви обърква плановете? Предстоят два изключително тежки двубоя в Стара Загора…
– Какво означава да ни обърка плановете? Ние не сме си правили никакви планове. Играем мач за мач. Не пишем три точки за мача, че да ни обърква плановете. Дошли сме тук, взехме една точка и продължаваме напред както казва Кобрата.

Използвани са въпроси и на други медии