Преди „Берое“ – „Лудогорец“

„Берое“ посреща шампиона „Лудогорец“ в двубой XXVI кръг на „А“ професионална футболна група. Срещата ще се състои утре, 19-и март, от 16:30 часа, а главен арбитър е Стефан Павлов от Бургас.

Билетите за мача вече са в продажба в системата на eventim, а утре касите на стадион „Берое“ ще отворят два часа преди началото. Напомняме, че и за този двубой „Берое“ пусна специални билети. Те са на цена 10 лв. и важат за еднократен вход на съответния двубой, а паричната разлика от стандартната цена за мачовете ще отива във фонда за предстоящия празник на „Берое“.

Атанас Зехиров и Георги Динков се подготвяха индивидуално през изминалата седмица и са под въпрос за съботния мач, а всички останали футболисти ще бъдат на разположение на старши треньора Петър Хубчев.

В изминалия кръг на родния шампионат „Берое“ почива заради изваждането на „Литекс“ от първенството, а „разградчани“ надделяха с 3:1 на „Славия“ (София).
Преди изиграването на настоящия XXVI кръг „заралии“ заемат трета позиция с актив от 36 точки, а „Лудогорец“ оглавява класирането с 51 пункта.

Съдийската комисия към БФС повери двубоя на Стефан Павлов от Бургас, а негови първи помощници ще бъдат Диян Вълков от Варна и Станимир Илков от Бургас. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат асистент-арбитрите Николай Колев и Волен Чинков, и двамата от София, а четвърти рефер е Иван Вълчев също от столицата. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а оценка на работата на съдиите ще постави Йордан Сталев от Пловдив.

Предстощият двубой между двата отбора е под номер 13 в историята на „А“ група, като досега „беройци“ са надделявали веднъж срещу 7 победи от страна на „разградчани“, а 4 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 6:23, в полза на „Лудогорец“.