Преди „Левски“ – „Берое“

„Берое“ гостува на „Левски“ утре, 2-и април, в двубой от XXVII кръг на „А“ група. Главен рефер на двубоя е Станислав Тодоров от Шумен, който ще даде първия съдийски сигнал точно в 20 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в София, чийто трибуни обаче ще останат празни поради наказание на домакините.

В щаба на „Берое“ няма проблеми с контузени футболисти, със сигурност пропускащи утрешния двубой, а единствено под въпрос е Георги Андонов, който през седмицата тренира на облекчен режим.

В последния изигран кръг на родния шампионат, състоял се преди цели две седмици, „Берое“ отстъпи като домакин на „Лудогорец“ с 0:2, докато „Левски“ завърши при нулево равенство в единственото софийско дерби този сезон – срещу „Славия“.

Преди изиграването на настоящия XXVII кръг „Берое“ заема четвърта позиция в подреждането с актив от 36 точки, а „сините“ са подгласници на водача с 40 пункта.

Станислав Тодоров от Шумен ще ръководи съботния двубой, а негови първи асистенти ще са Георги Славов от Плевен и Мартин Димитров от Шумен. Допълнителни помощници в съдийството ще са Никола Попов и Ангел Баялцалиев, а четвърти рефер е Георги Караколев, и тримата от София. Делегат на БФС е Христо Ботев от София, а Валери Цветков от Благоевград ще оцени работата на съдиите утре.

В историята на „А“ група досега двата тима са се противопоставяли 97 пъти, като „беройци“ са записали 19 победи срещу 51 такива от страна на „сините“. 27 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 97:173, в полза на „Левски“.