Макенджиев: „Закономерно равенство, не рискувахме“

Вратарят на „Берое“ Благой Макенджиев говори пред камерата на beroe.tv след края на двубоя със „Славия“. Вижте какво сподели той.

 

– Благо, коментарът ти за мача?
– Не много приятен мач за гледане според мен. Тактически изигран и от двата отбора предвид важността. И двата отбора не искахме да рискуваме в определени моменти. Ако загубим или щяхме да намалим много разликата от „Славия“ или ако спечелим те щяха да изостанат много. Закономерно равенство. Първото полувреме беше за тях, второто – за нас.

– Владеехте инициативата за по-голямата част от мача. На какво отдаваш този крах, който се случи в края?
– Не знам. То става пореден мач. Разконцентрираност ли е, липса на късмет ли е, не знам какво е. Трябва да си вземем поука от това и да вземем максимален брой точки от предстоящите тежки мачове.

– Концентрацията ще стои в основата на именно тези мачове, които предстоят. Това са три тежки гостувания. Какъв подход трябва да избере „Берое“, за да излезе с максимум точки от тези срещи?
– Ние нямаме кой знае колко по-различен период от мачовете, независимо дали у дома или вкъщи. Гледаме да играем дисциплинирано и по възможност да взимаме максимален брой точки. За нас това е най-важното в момента – минимум третото място, а от новия сезон каквото сабя покаже.