Том: „За какво са 5 съдии?“

Халфът на „Берое“ Евертон Джилио както винаги бе любезен и говори специално пред beroe.tv въпреки загубата с 1:0 от „Черно море“. Вижте мнението му за мача, съдийството и оставащите двубои в борбата за медали.

 

– Как видя този тежък двубой на тежък терен?
– Виждате, че условията за мача бяха много тежки. Теренът беше много тежък за футбол. Ние бяхме по-добрия отбор на терена и за съжаление има един човек, който ни развали работата днес. Пред мен се случи дузпата. Съдията зад вратата каза, че неговото мнение е дузпа, а след една секунда си смени мнението с „не, не, не“… Не е сериозно. За какво тогава има 5 съдии? Много неща… Много е трудно да се работи така. Тренираш цяла седмица, за да дойдеш тук да си свършиш работата и нарочно ни взимат победата. Животът продължава, гледаме напред и другия мач трябва да победим.

– Виждаш ли тенденция срещу „Берое“? На мача с „Монтана“ явна дузпа, на мача с „Локо“ (Пловдив) пак, сега отново…
– Да. Това не е за първи мач. Ако беше за първи път щях да кажа, че е добре и всеки има право на грешка. Но явно има нещо срещу нашия отбор. Трябва да се променят нещата. Ние се трудим и си работим, но срещу тези неща е много трудно да се борим.

– Да се върнем на мача днес. Като че ли имахме по-добра игра от противника и повече полжоения. Те реално наказаха една наша грешка. Какво не ни достигна според теб?
– В началото на полувремето ние имахме 2-3 чисти положения и дузпа. Липсваше ни малко концентрация и късмет. Теренът също не беше както трябва. Ако беше щяхме да вкараме гол. Не вкарахме. Направихме грешка и ни вкараха те. До края имаше фаулове и забавяне на игра. Тук се играе така и всички го знаят.

– Тежката програма продължава с гостуване на „Ботев“, „Лудогорец“… Как виждаш борбата за медали до края?
– Ще е до последно, но ние нямаме друга опция освен да спечелим мача навън. С „Ботев“ трябва да спечелим трите точки на всяка цена. След това започваме да говорим за „Лудогорец“ и „Левски“.