Преди „Ботев“ (Пд) – „Берое“

Утре, 11-и май, „Берое“ гостува на „Ботев“ в Пловдив в среща от XXXIII кръг на първенството. Срещата е с начален час 18 и ще бъде ръководена от Николай Йораднов от София.

Двубоя пропускат бразилецът Евертон Джилио-Том, получил своя пети жълт картон в предишния шампионатен мач срещу „Черно море“, и възстановяващият се от контузия Владимир Зафиров, който днес премина ядрено-магнитен резонанс и, за щастие, съмненията за скъсани коленни връзки бяха напразни и централният бранител ще поднови пълноценни тренировки още през следващата седмица.

В миналия кръг на „А“ група „Берое“ и „Ботев“ отстъпиха като гости с минималното 1:0 съответно от отборите на „Черно море“ и „Славия“.

Във временното подреждане „Берое“ заема трета позиция с актив от 44 точки, а „жълто-черните“ са седми с 30 пункта.

Николай Йорданов от София ще ръководи утрешния двубой, а негови първи асистенти ще са Георги Славов от Плевен и Александър Атанасов от Варна. Драгомир Драганов от Варна и Петър Костадинов от Добрич за допълнителни рефери в близост до двете футболни врати, а Дениз Соколов от София е четвърти съдия. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а Илонка Джалева от София ще оценява работата на съдиите в утрешния мач.

Утрешната „Битка за Тракия“ е под номер 91 в историята на „А“ група, като досега „Берое“ има регистрирани 32 победи, а „Ботев“ – с две повече – 34. 24 пък са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 117:140 в полза на „канарчетата“.