Преди „Лудогорец“ – „Берое“

Третият във временното класиране „Берое“ гостува на шампиона „Лудогорец“ утре, 22-и май, в двубой от XXXV кръг на родния шампионат. Главен арбитър на срещата е Ивайло Стоянов от Петрич, който ще даде първия съдийски сигнал точно в 18 часа.

В лагера на „Берое“ липсват наказани футболисти, а Владимир Зафиров е контузен.

Тимът на „Берое“ бе почиващ в миналия кръг на „А“ група, а „Лудогорец“ надделя като гост на „Славия“ с 5:0.

Преди двубоя „заралии“ заемат трета позиция в класирането с актив от 47 точки, а „разградчани“ оглавяват таблицата със 70 пункта.

Главен арбитър на двубоя е Ивайло Стоянов от Петрич, а негови първи помощници ще бъдат Мирослав Иванов от Сандански и Младен Маринов от София. За по-голямата прецизност на съдийските решения в близост до двете футболни врати ще отговарят Петър Костадинов от Добрич и Димитър Желязков от Силистра, а Радостин Шиков от Варна е четвърти рефер. Неделчо Михайлов от София е делегат на БФС, а работата на съдиите ще оцени Георги Нарлев от Силистра.

Досега отборите на „Берое“ и „Лудогорец“ са се противопоставяли 13 пъти в историята на „А“ група, като „заралии“ са надделявали веднъж срещу 8 победи от страна на „разградчани“, а 4 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 6:25, в полза на „Лудогорец“.

Евентуален успех утре на „беройци“ ще гарантира със сигурност третото място в крайното класиране и съответно бронзовите отличия за възпитаниците на Пламен Липенски.