Липенски: „Само който знае горчивината, оценя сладкото“

Треньорът на „Берое“ Пламен Липенски бе изключително щастлив след двубоя с „Лудогорец“. Той говори пред beroe.tv след края на мача. Вижте какво сподели специалистът.

 

„Честито на всички беройци. Няма по-щастлив бероец в този момент от мен. Искам ясно и категорично да го кажа. Не искам да обиждам никой или да се правя на големия бероец, но това е самата истина. Много съм щастлив, че още преди края на шампионата и последния мач, ние успяхме да завоюваме третото място.“ – каза Липенски.

„Нямаше лесни моменти в този сезон. Всички моменти бяха трудни, но това е нашата професия. Това е футбола. Затова е толкова интересно и оспорвано. Накрая затова е и толкова сладко. Който не знае вкуса на горчивината, после няма да разбере вкуса на сладкото. И в този момент на мен ми е най-сладко.“ – обясни той.

„Имаме време за Лига Европа. Нека се порадваме сега на третото място. Нямаме чак толкова много време за това, но имаме време да се готвим за Европа. Времето ни притиска, не ни подава ръка. Знаем отлично, но все пак всички отбори са като нас, така че ще скачаме според тоягата.“ – допълни треньорът.

„Казано е отдавна, че оставам в щаба, което още повече ме радва.“ – отбеляза той.

„Оценката ми щеше да бъде отлична ако бяхме взели и Купата. Искам да отбележа, че не може да сме най-най-щастливи след като имахме реална възможност да вземем Купата, но не можахме. Това е футбола. Противниците също връзват гащи и също се готвят, също ни разучават. Това е топката.“ – каза още Липенски.

„Безспорно. Всяка година има освободени и оставащи. Има които да бъдат продадени и т.н. Това е нормално за футбола. Няма яснота на този момент. От утре ще работим в тази насока, защото до днес нищо не се знаеше. Както видяхте в последния момент стана ясно. Ако не беше протекъл така мача нямаше да има и утре и вдругиден яснота.“ – завърши той.