Йорданов: „Ще защитим емблемата“

Ивайло Йорданов говори пред медиите преди мача от първи квалификационен кръг на Лига Европа. Утре „Берое“ излиза от 20:30 часа в мач срещу „Радник“ (Бийелина, Босна и Херцеговина). Срещата е на стадиона под Аязмото. Вижте какво каза Йорданов за мача.

 

„Надяваме се утре да се представим достойно и да защитим емблемата на „Берое“ по най-добрия начин. С цялото уважение към съперника „Радник“ ние ще направим максималното да подкрепим отбора.“ – сподели Ивайло Йорданов.

„Както знаете много футболисти на „Берое“ напуснаха тази година. Имаме един цял нов отбор. Времето за подготовка продължава 30-40 дни, които ние нямаме. Целия щаб на „Берое“ прави всичко възможно да излезем утре готови. Започваме трета седмица от подготовката и е много трудно. За съжаление това са реалностите. Отборът на „Берое“ с тези нови играчи и нов треньорски щаб му трябва време, за да се подготви и да донесе това, което искаме всички ние. Както знаете и двама от нашите футболисти не можем да използваме. Имаме и един контузен. Това са реалностите. За съжаление в България започваме в първи предварителен кръг и времето от края на първенството до началото на квалификациите е много малко.“ – допълни той.

„Това е въпрос на разговори за футболисти, които са нужни на нашия отбор. Това ще го говорим целия щаб. Аз винаги съм отворен да помагам с каквото и да е да може „Берое“ да бъде добре.“ – обясни специалистът.

„Ще подходим с цялото уважение и респект към отбора на „Радник“. Наистина за подготовката ни трябва време, защото за да направиш един отбор наистина е нужно такова. Не можеш с 10-12 нови футболисти за такъв кратък период да напаснеш характери и схемите, които искаме да изповядваме за самия отбор.“ – каза още той.

„Доколкото разучихме съперника треньорът е сърбин и президентът е от там. Изповядват футбола на сръбската школа, която е една от най-добрите в Европа и ще подходим с цялото уважение и респект.“ – обясни Йорданов.

„Трябва търпение. Градим един нов отбор. Вие го знаете и футболните хора в България го знаят. Искам да призова и привържениците на „Берое“ да имат търпение и подкрепят своя отбор от първата до последната минута. Разчитаме на тях. Естествено ние искаме победата.“ – сподели четвъртият в света с „Берое“.

„Засега Венцислав Василев е готов за мача. Единствено Атанас Зехиров е контузен.“ – каза още той.

„Печелившата тактика е всички футболисти да се раздават максимално. Ние сме много доволни от всички досега. Ние сме на 17-ия ден от нашата подготовка и за толкова време е невъзможно от един нов отбор всички идеи на новия треньорски щаб да бъдат усвоени. Надяваме се утре след мача футболистите да излязат с гордо вдигната глава, че са дали всичко от себе си. Това е нашето мото.“ – завърши треньорът.