Петрович: „“Берое“ не случайно е трети“

Гостите от „Радник“ също дадоха брифинг за журналисти преди официалната си тренировка на стадион „Берое“. Пред медииите застанаха старши треньорът на отбора Славко Петрович и футболистът Самир Мемишевич. Вижте какво споделиха те пред срещата.

 

„На 15-16 дни подоготовка сме. Малко сме уморени, нямаме времето да се подготвим за такива мачове. Това е исторически успех за „Радник“. Това е първия ни мач в Европа. За първи път ще участваме на това ниво. Ще дадем максимума от себе си, за да покажем най-доброто си лице и да си тръгнем с добър резултат. Лятната пауза беше малка. Имахме малко време от края на първенството и нямаше време за почивка. Ако изиграем мача както мача със „Слобода“ за Купата на Босна, имаме реален шанс да направим добър резултат като изходна позиция за реванша. „Берое“ е сериозен отбор, който не случайно е станал трети в стараната си, но се надяваме да покажем добра игра и да постигнем добър резултат. Очаквам един хубав мач.“ – каза Славко Петрович.

radnik-1

Футболистът Самир Мемишевич сподели своите впечатления за мача: „Очакваме труден мач с „Берое“. „Берое“ е сериозен отбор. Това е исторически успех за нас, че сме на този мач. Надяваме се да се покажем в добра светлина. „Берое“ е фаворит на хартия, но това нищо не означава, защото това е футбол. Ще дадем всичко от себе си за един добър резултат и няма да се предадем. Самият факт, че сме тук след спечелването на Купата и финала е исторически успех за нас.“

Треньорът обясни какво знае за „Берое“: „Това, което имаме като впечатления е базирано на мачовете, които сме гледали. Гледали сме два мача на „Берое“ – този срещу „Партизан“ и контролата преди няколко дни. „Берое“ има по-класен отбор и по-дълга скамейка и е фаворит. Ние ще дадем всичко от себе си, за да свърши всичко добре за нас.“

„Предимство е че сме домакини във втория мач. Ако имаме добър резултат в първия мач имаме предимство. Но като цяло за по-класния отбор това няма никакво значение. Може би психологически ще имаме предимство ако имаме добър резултат.“ – каза още той.

„Нямаше много време за новите футболисти. Компактността от предната година трудно да запазим. Но като дълбочина на отбора е добър. Не само първите 11, но и другите, които са конкуренция бързо ще схванат стила на игра, който искам.“ – обясни Славко Петрович.

„Имаме национал, Самир Мемишевич, който е тук с нас. Той е викан в последния месец. Имаме и играч в националния отбор до 23 години.“ – сподели той.

„Не сме велика футболна сила. Нямаме голяма агитка, но имаме хора, които ходят на мачове. Очакваме малко хора, но може да дойде някой да ни подкрепи.“ – завърши треньорът.