Преди „Берое“ – „Радник“

За втора поредна година „Берое“ продължава участието си в европейските клубни турнири, като утре, 30-и юни, приема босненския „Радник Бийелина“ в първи двубой от първи квалификационен кръг на УЕФА Лига Европа. Срещата е с начален час 20:30 и ще бъде ръководена от Гиорги Круашвили от Грузия. Мачът ще бъде излъчван на живо по Diema Sport 2 и в play.gong.bg.

От миналия четвъртък в продажба са билетите за двубоя, които са на цена 10 лева, а повече за организацията на срещата можете да прочетете тук.

Единствено Атанас Зехиров остава извън групата за утрешния мач поради контузия, а всички останали 18 картотекирани за европейските клубни турнири футболисти ще бъдат на разположение на наставника Александър Димитров. Ето и пълната група за двубоя:

вратари: Михаил Михайлов, Благой Макенджиев
защитници: Иво Иванов, Емин Ахмед, Георги Динков, Венцислав Василев, Христофор Хубчев, Веселин Пенев, Илия Миланов
полузащитници и нападатели: Васил Панайотов, Станислав Дрянов, Неманя Милисавлевич, Педро Маркеш, Александър Василев, Евертон Джилио-Том, Ерик Почански, Александър Колев, Георги Божилов

Днес, ден преди двубоя, официални пресконференции за медиите дадоха треньорите на двата отбора, като от страна на гостите от Босна говори наставникът Славко Петрович, а беройци представляваше асистентът Ивайло Йорданов.

„Надяваме се утре да се представим достойно, да защитим емблемата на „Берое“. С цялото уважение към съперника ще дадем максимума от себе си, за да излезем с чест от двубоя.“ – сподели героят от САЩ 94′ пред медиите.

Съперникът „Радник“ от босненския град Бийелина е основан на 14 юни 1945 година, но любопитен факт е, че подобно като в Стара Загора в босненския Бийелина развитието на футбола започва именно през 1916 година. Счита се, че „Радник“ е естествен наследник на местните футболни традиции, като основните клубни цветове са син и бял. Отборът се състезава в първа дивизия на шампионата на Босна и Херцеговина, като през последния сезон завършва на 7-а позиция под наставленията на Славко Петрович.

През изминалия сезон 2015/16 „Радник“ (Бийелина) печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват и като дебютанти.

Съдийска тройка от Грузия ще ръководи утрешната среща, като главен арбитър е Гиорги Круашвили, негови асистенти ще са Давид Чигогидзе и Бесик Чичинадзе, а четвърти рефер е Давит Кхаритонашвили. Делегат на УЕФА е Бужар Касми от Албания, а оценка на съдийството ще постави Стефано Подесчи от Италия.