Петрович: „Този резултат дава надежда“

Старши треньорът на „Радник“ Славко Петрович говори на пресконференцията след мача „Берое“ – „Радник“. Вижте какво сподели той за срещата.

 

„Беше коректен мач. Имаше много борба на терена, но като цяло двубоя бе феърплей. Мисля, че играчите дадоха максимума за 15-те дни подготовка, която направиха. Много проблеми имахме в средата на терена. Особено смените, които направи „Берое“ не ни помогнаха да се ориентираме добре. Началото на мача показа, че „Берое“ е много качествен отбор. Имат много класни халфове, които могат да изнесат играта с пас в дълбочина. В петата минута имахме най-доброто положение, което не трябваше да изпускаме. Централният ни нападател обаче не се ориентира добре. В края на мача имахме едно положение с глава, което беше 100%-ово и можем да съжаляваме, че изпуснахме победата днес. Всичко е отворено за втория мач. Няма да имаме преднина на домакинство, защото ще играем на 200 км от нашия град. Този резултат дава надежда на двата отбора да продължат към втория кръг. Благодаря за гостоприемството на града и на хотела, който ни приюти. Всички ни приеха добре, ще опитаме да направим така и за „Берое“ и феновете, които отидат там.“ – каза Петрович.

„Ще е много тежко на реванша предвид малкото време за подготовката. Ще се опитаме да възстановим играчите. Имаме пътуване 12-13 часа с автобус, но се надяваме всички да са готови за следващия мач.“ – допълни той.

„Не беше тактика да се затворим, но е нормално когато резултатът е добър да не бързаш да се впускаш напред. По принцип не харесвам играта назад и връщането на топката и виках на играчите от скамейката да играят по-директно. Така се получи в този мач.“ – обясни специалистът.

„Загубихме 14 играчи от миналата година. Седем от тях бяха титуляри. Днес започнах с 7 играчи изцяло нови в отбора от 15 дни.“ – завърши той.