Димитров: „Отиваме да отстраним съперника“

Треньорът на „Берое“ Александър Димитров говори пред медиите при пристигането на отбора на Летище София за чартърния полет до Баня Лука. Вижте какво сподели той.

„Отиваме да отстраним „Радник“, да подобрим нашата игра, да отстраним тези слабости, които имаше при първия мач.“ – уверен бе Димитров.

„Тренировките преминаха така както сме ги запланували в самото начало. Подготвяме се за първенството, изграждаме нов отбор, нов стил на водене на играта. Всичко върви по плана, който е изготвен още преди старта на подготовката.“ – сподели той.

„Няма как да омаловажа мач за Лига Европа. Ясна е ситуацията около отбора с оглед на младите състезатели, подмладяването на отбора. Много хора пропускат факта, че средната взъраст на отбора е 28,2 години. Сега е около 22. В първата среща взех 17-годишен състезател, юноша на „Берое“, което вие ми отговорете дали е правено в последните 5-10 години. Аз не си спомням. Имаме желание. Играчите го показаха по най-добрия начин и в срещата и в тренировките, че имат желание да следват този път и да се доказват във всеки един мач. Аз съм доволен от този факт. Няма човек, който да го опровергае това нещо. Вижда се и на тренировките от хората, които идват. Това е пътя. Важен е мача за самочувствие и увереност. Но ако, дай Боже, отстраним „Радник“ това няма да е плод на тази задълбочена работа и етапите, които сме преминали. Плод ще е повече на индивидуалната класа на играчите. Докато на мен ми се иска да стигнем ниво, в което отбора ще побеждава, а не индивидуалните качества да надделяват над отборните. Въпреки че индивидуалните качества са много важни. Виждаме това и на европейското първенсто. Виждаме го и в Шампионска лига. Нашите състезатели според мен притежават по-добра и по-висока класа от противника ни.“ – обясни наставникът.

„Не сте били на тренировките ни, записва се всяка една тренировка. Когато искате заповядайте. От първия ден 90% от плановете на тренировките ни са в организацията на атаката, завършващата фаза, разбира се основавайки се на добрата основа, която оставиха предишните треньори във фаза защита.“ – каза още той.

„Аз бих искал да разчитам на Като, Ради Кирилов и Зехиров, но за съжаление няма да можем да разчитаме на тях. Не са оправени документите на първите двама, а Зехиров е контузен.“ – допълни Димитров.

„Наясно съм със състава. Факт е че искахме да отбележим гол в първия мач, но не успяхме. Там, в офанзивен план, ще имаме промени. Наясно съм на 100% със състава.“ – сподели той.

„Нито един от състезателите не е готов 90 или 120 минути да изиграе на такива обороти, каквито са изискванията на една международна среща. Етапа е такъв. Трета седмица, нормално е. Милисавлевич се обезводни, беше уморен. Мои приятели след мача ми се обадиха и ми казаха: „Браво, поздравления, щом си накарал Милисавлевич толкова много да бяга и да се раздава, както ние не сме го виждали, е една от положителните страни. Адмирации.“ Всеки дава това, което може и когато силите му се изчерпват прибягваме до смени. Лошото е че не можехме да ги сменим всички.“ – каза още специалистът.

„Тренирали сме дузпи. Те са елемент от играта, както тренираме и тъчове. Ако можем да решим нещата още през 90-те минути ще е добре, с оглед на периода, в който се намираме. Ще направим всичко възможно, за да отстраним противника. Малко се подценява тук. Доколкото си спомням 2014 Босна и Херцеговина бяха на световното първенство, а ние – не. Отборът е класен. Нека не го подценяваме и се отнасяме с нужното уважение. Ние не го подценяваме. Разузнаваме го добре. След жребия ме попитахте за противника и ви казах, че той никак не е лек. Можеше и по-лек – например един отбор от Сан Марино. Жребият е такъв, какъвто е и ние се съобразяваме с него.“ – каза Димитров.

„Селекцията е отворен процес. Търсим състезатели в офанзивен план, които да вдигнат класата на отбора. Водим разговори с няколко състезатели, те са чужденци. За съжаление не само аз казвам, че българското първенство не е най-привлекателно за чужденци, които са на по-високо ниво.“ – завърши той.