Почански: „Знаехме, че ще победим“

Ерик Почански стана героя за „Берое“ в мача с „Радник“ отбелязвайки двата гола за победата на тима и класирането за втория квалификационен кръг. Вижте какво сподели той след мача за beroe.tv.

 

– Ерик, честито за двата отбелязани гола. Донесе победата за „Берое“ в този важен мач и отборът се класира за втория квалификационен кръг. Първото ти впечатление и коментар?
– Още в първия мач се видя, че сме по-добрия отбор и всички вярвахме и мислехме, че идваме тук само за победа. Знаехме, че ще победим. Видя се, че сме по-добрия отбор. Треньорите бяха разучили много добре противника. Знаехме и силните и слабите им места и днес се възползвахме максимално от това.

– Стояхте по-добре в сравнение от първия мач. Затворихте вратата. Нямаше толкова положения, както в първата среща за противника ви?
– Да не забравяме, че първия мач бяхме много нови момчета. За две седмици няма как да се направи отбор. С всеки изминал мач ще показваме по-добра игра, сигурен съм в това.

– Какво означават тези два гола за теб?
– Головете значат много. Радвам се, че съм помогнал на отбора.

– Очакваш ли по-голямо самочувстие за следващите мачове. Още следващата седмица идва двубой с ХИК (Хелзиники)?
– Разбира се, че това ще ни даде нужното самочувствие и увереност.

– Днес демонстрирахте добра физическа издържливост. Играхте почти 90 минути без промени в състава. Чисто физически и кондиционно как се чувствате?
– Много по-добре от първия мач. Всяка изминала седмица ще се чувстваме още по-добре. В такова време сме все още, че провеждаме подготовка и краката още ни тежат.

– Това ли е твоята позиция на терена? Зад нападателя?
– Не съм играл на тази позиция. По принцип моята позиция е крило – ляво и дясно. Но треньорът вижда, че съм бърз и ме използва на върха на атаката, за да мога да надбягам защитниците и да вкарам гол.

Използвани са въпроси и на други медии.