Йорданов: „Искаме да извлечем максимума от утрешния мач“

Ивайло Йорданов говори пред медиите преди мача от втори квалификационен кръг на Лига Европа между „Берое“ и ХИК. Вижте какво сподели той за очакванията си за мача.

 

„Надявам се да стане един хубав мач и да зарадваме зрителите и публиката на стадиона в Стара Загора, и пред малкия екран в България. Да не забравяме, че ХИК играе във Финландия и има вече 16 мача от първенството, а ние имаме само 2 официални срещи с „Радник“. ХИК е стойностен отбор с футболисти минали през европейски грандове. Опитен отбор. Участва почти всяка година в турнирите в Европа. Доколкото си спомням единствения участник от Финландия в групите на Шампионска лига. Надяваме се да направим така, че да извлечем максимума от утрешния мач.“ – обясни Йорданов.

„Както казах още на пресконференцията в Баня Лука още на другия ден след прибирането започнахме да разучаваме противника, защото наистина е стойностен отбор с доста опитни играчи. Това правихме цяла седмица от връщането ни от Босна и Херцеговина.“ – допълни той.

„Времето е такова каквото е. Ние не можем да си избираме да играем на приятна температура. Наистина е много горещо. Утре го дават най-горещия ден в седмицата. Доста е неприятно и за нас и за всички хора, които ще дойдат да гледат. Да се надяваме, че ние ще бъдем подготвени за времето и няма да изиграе такава роля в утрешния мач.“ – обясни треньорът, който като футболист стана четвърти в света с България.

„Надяваме се да има и трето, по-добро поле. Аз казах и на първата пресконференция, ние правим нов отбор и се изисква време. Някои не вярваха на думите, които говорих при вас, но се видя, че с всеки изминал мач отбора се подобрява. Така е като се прави нов отбор, необходимо е време. Не се прави отбор за месец или два.“ – каза още той.

„Треньорските задачи, които ще поставим на футболистите не бих желал да коментирам пред вас. Това си остава в съблекалнята за самите футболисти. Утре се надявам да се представим достойно, да зарадваме феновете не само в Стара Загора и цяла България. Сигурен съм, че никой в треньорския щаб и футболистите не иска да се представи по-малко достойно утре.“ – допълни Йорданов.

„Борим се със слабостите с работа и с много тренировки. Това е единственото нещо. Нямаме голям бюджет като други отбори. Разполагаме с това, което имаме. Доволни сме от всички състезатели. С нашата работа и тази на футболистите ще успеем. Това изисква време обаче.“ – каза той.

„Само Наско Зехиров е контузен. Всички други са окей. Надявам се и утре след мача да са без контузии.“ – обясни треньорът.

„Не сме спирали да търсим нови футболисти. Това е нашата работа. Целият треньорски щаб търси. Което е най-добро за бъдещето на „Берое“ бъдете сигурни, че ние ще го направим.“ – завърши той.