Димитров: „Ще направим всичко възможно да ги победим в Хелзинки“

Наставникът Александър Димитров говори пред медиите след края на евродвубоя срещу ХИК, завършил при равенство 1:1. Ето какво сподели той:

– Какво не Ви хареса днес в играта на отбора?
– Няма да се заблужаваме, има слабости, върху които трябва да поработим. Не бих искал да изпадам в детайли. Това, което ми е харесало или не ми е харесало, ще го споделя с играчите и с тях ще коментирам тези неща.

– Видяхме отбора на ХИК – според Вас преодолим ли е?
– Още когато започнахме да анализираме противника, казах на играчите, че ХИК е напълно преодолим отбор. Не искам да се изхвърлям, не искам гръмки заглавия, но ще отидем там и ще направим всичко възможно да ги победим, въпреки че те играят XVI кръг. Изключително сработен отбор – виждат се много добри взаимовръзки, движенията им, комбинациите им – така че изключително сериозен отбор от средна европейска класа.

– Готови ли сте поради някакви причини за промени в състава за реванша?
– Не мога сега да отговоря на този въпрос.

– Какво е състоянието на контузените футболисти – Венцислав Василев бе сменен, а някои получиха и схващания?
– Нормално е – ние сме в процес на подготовка, така че е нормално да има схващания. Венци имаше проблем през седмицата заради лошия терен в Баня Лука. Имаме една седмица и аз се притеснявам, че не можем да тренираме, да работим достатъчно – влизаме от мач в мач, а сме нов отбор. Това за мен е проблем.

– Радослав Кирилов и Кохей Като се включиха днес с цял мач. Доволен ли сте от тях?
– Доволен съм от всички, както казах. Затова сме ги взели – за да играят.

– Имаше проблеми при центриранията в дадени положения. На какво отдавате тези неточности в отбора, защото на моменти дори трима футболисти скачаха срещу Макенджиев?
– Така е – правилно сте го забелязали. Правиха ни заслони, за които ние не бяхме готови – това е елемент от играта. Няма как, притеснявам се, че не можем много да работим, влизайки от мач в мач. Гоним и програма на функционална кондиционна подготовка – не можем всички елементи да потренираме и противодействаме.

Използвани са въпроси на други медии.