Преди „Славия“ – „Берое“

Утре, 7-и август, „Берое“ излиза в първи официален двубой за новия сезон на родното първенство, вече под името „Първа лига“. Съперник е съставът на „Славия“, а срещата ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“. Главният арбитър на двубоя Георги Кабаков от Пловдив ще даде първи съдийския сигнал точно в 21:15 часа.

Атанас Зехиров и Радослав Кирилов се възстановяват от контузии и няма да вземат участие в утрешния двубоя, а извън сметките на наставника Александър Димитров остава и Ерик Почански, който е с натрупани жълти картони и подлежи на наказание от един мач.

В първи кръг на първенството „Славия“ отстъпи с 2:0 на тима на ЦСКА-София, а двубоят на „Берое“ срещу „Лудогорец“ не се състоя заради участието на разградчани в Европейски клубни турнири.

Във временното подреждане „Славия“ заема последно място в класирането без точков актив.

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Тони Пандарски от Пловдив и Пламен Хинков от Ловеч. Допълнителни асистент-рефери са Станислав Ставров от Велико Търново и Боян Славков от Пловдив, а четвърти съдия е Илиян Капарашев от Велико Търново. Делегат на БФС е Иво Марков от Видин, а Веселин Йорданов от Велико Търново ще оцени работата на съдийството.

Отборите на „Берое“ и „Славия“ излизат за 102-и път помежду си в топ дивизията на България, като досега „Берое“ има регистрирани 33 победи срещу 46 такива от страна на „Славия“, а 22 са срещите, завършили без победител. 118:176 е головата разлика в полза на „белите“ от София.