Преди „Берое“ – „Пирин“

„Берое“ посреща тима на „Пирин“ (Благоевград) утре, 26-и август, в двубой от V кръг на Първа професионална лига. Началният час на срещата е 21:15 часа, която ще бъде ръководена от Георги Димитров от София.

От понеделник в продажба са билетите за двубоя, като в мрежата на eventim са на цена 5 лева, а утре, в деня на мача, от касите на стадиона ще струват 8 лева. Повече информация за организацията по закупуване на пропуски за срещата можете да намерите тук.

Със сигурност двубоя за „Берое“ пропуска Радослав Кирилов.

В миналия IV кръг на Първа лига „Берое“ отстъпи на „Нефтохимик“ в Бургас с минималното 1:0, а „Пирин“ завърши наравно 1:1 с „ЦСКА-София“.

Във временното подреждане преди изиграването на кръга „Берое“ заема седма позиция с актив от 6 точки, а „Пирин“ е 9-и с 4 пункта.

Главен арбитър на срещата е Георги Димитров от София, който ще бъде асистиран от Георги Славов от Плевен и Борислав Колев от София, а допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Тихомир Алексов и Вангел Вангелов, и двамата от София. Петър Джугански също от столицата е четвърти съдия, Иво Марков от Видин е делегат на БФС, а оценка на съдийството ще постави Евгени Геров от София.

Досега „Берое“ и „Пирин“ са се срещали 44 пъти на най-високото ниво в българския футбол, като 19 са победите за „заралии“ и 13 за „орлетата“, а 12 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 62:41 в полза на „старозагорци“.