Преди „Берое“ – „Дунав“

Утре, 18-и септември, „Берое“ посреща тима на „Дунав“ (Русе) в двубой от VII кръг на Първа професионална лига. Срещата е с начален час 21:15 и ще бъде ръководена от Георги Кабаков от Пловдив.

От вторник в продажба са билетите за двубоя, като цената при предварителното им закупуване е 5 лева, а в деня на мача от касите на стадиона – 8 лева. Повече информация за организацията на срещата можете да намерите тук.

Сред редиците на наставника Александър Димитров няма контузени или наказани състезатели и всички са готови за неделния двубой.

В миналия кръг на шампионата „Берое“ надделя с минималното 1:0 като гост на „Локомотив“ (Горна Оряховица), а „Дунав“ победи с 2:0 „ЦСКА-София“.

Във временното класиране „Берое“ е на трета позиция с актив от 12 точки, а „русенци“ оглавяват таблицата с 16 пункта.

Утрешният двубой бе поверен на Георги Кабаков от Пловдив, а странични съдии ще са Мартин Маргаритов от Пловдив и Мартин Венев от София. Допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Никола Попов от София и Радослав Гидженов от Пловдив, а четвърти съдия е Дениз Соколов от София. Красимир Кръстев от Сливен е делегат на БФС, а Георги Виделов от Бургас ще оцени работата на съдиите.

Предстоящият мач между „Берое“ и „Дунав“ е под номер 40 в съревнованието помежду им на най-високото ниво в българския футбол, като досега „беройци“ са записали 16 победи срещу 14 такива от страна на „Дунав“, а 9 са срещите завършили без победител. 60:47 е головата разлика в полза на „заралии“.