Преди „Берое“ – „Черно море“

Утре, 30-и септември, „Берое“ приема „Черно море“ в среща от IX кръг на Първа професионална лига. Двубоят е насрочен за 20 часа, а главен арбитър ще бъде Ивайло Стоянов от Петрич.

От вторник в продажба са билетите за двубоя, като цената при предварителното им закупуване е 5 лева, а в деня на мача от касите на стадиона – 8 лева. Повече информация за организацията на срещата можете да намерите тук.

Единствено Веселин Пенев е с контузия и пропуска утрешния двубой, а всички останали футболисти в лагера ще бъдат на разположение на наставника Александър Димитров.

В миналия VIII кръг на първенството „Берое“ претърпя тежка загуба от „ЦСКА-София“ в столицата с 4:0, а „Черно море“ завърши при нулево равенство срещу „Славия“ в Каварна.

Преди изиграването на настоящия IX кръг на шампионата „Берое“ е на шеста позиция с 13 точки, а „моряците“ са осми с 2 пункта по-малко в актива си.

Съдийската комисия към БФС повери двубоя на Ивайло Стоянов от Петрич, а негови първи помощници ще са Георги Дойнов от Велико Търново и Мирослав Иванов от Сандански. За по-голяма прецизност на съдийски решения в близост до двете футболни врати ще са Георги Кабаков и Неделчо Гаджалов, и двамата от София, а четвърти рефер е Ивайло Атанасов от Велико Търново. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Георги Нарлев от Силистра ще оцени работата на съдиите.

85 са двубоите между „Берое“ и „Черно море“ на най-високото в българския шампионат, като досега „заралии“ имат 28 победи, а „моряците“ с две повече – 30. 27 са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 88:96, в полза на „варненци“.