Делич: „Късметът бе на наша страна“

Голмайсторът днес Матеас Делич говори пред клубната телевизия след победата над „Локомотив“ (Пд) (3:2), за да сподели своите впечатления както от двубоя, така и от живота в Стара Загора.

– Матеас, трета поредна победа за “Берое” – срещу “Локомотив” – първи твой гол с екипа на “Берое”, какво ти е мнението за двубоя?
– Първото полувреме бе много добро за нас, играхме добре, вкарахме два гола. Усещахме лесна победа, но “Локомотив” обаче е добър отбор, успяха да се върнат в срещата, като ни вкараха две попадения, но късметът бе на наша страна и вкарахме гол в последната минута. За щастие се поздравихме с успеха!

– Играхте наистина силно през първия половин час, но какво се промени през второто полувреме?
– В действителност играхме добре, с висока преса. Затова мисля, че се изморихме и затова атакувахме по-малко през второто полувреме. Все пак се върнахме в двубоя и победихме.

– Ще играете срещу “Локомотив” (Горна Оряховица) другата седмица, отново у дома. Какво очакваш от този двубой?
– Очаквам победа. Отново играем пред нашата публика, фаворити сме, затова ще търсим отново победа тогава.

– Как е твоята адаптация тук, в Стара Загора, в България, харесват ли ти града и публиката?
– Супер е! Всичко е перфектно, лесно се адаптирам, опознах града – харесва ми всичко – от хората тук до стадиона… Всичко е наред!

– “Берое” ще играе в долната осмица оттук насетне. Какви са целите до края на сезона?
– Ще играем добър футбол и ще се целим по-горните места, за да можем да играем на бараж, ще видим с кой ще се паднем. Ще се целим и в Европа!