Преди „Берое“ – „Локомотив“ (Пловдив)

Утре, 13-ти октомври, „Берое“ излиза срещу „Локомотив“ (Пловдив) в мач от XII кръг на Първа професионална лига. Двубоят е в Стара Загора от 20:00 ч. Главен арбитър на срещата е Никола Попов от София.

Билетите за мача са на цена 5  лв., а повече информация може да намерите ТУК

В лагера на „Берое“ няма контузени или наказани футболисти. Преди срещата с „Локомотив“ потърсихме мнението на Тодор Кючук0в. Вижте ТУК какво сподели той.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Веселин Пенев, Георги Динков, Марко Адамович, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Серджиу Негрут и Карлос Охене.

Никола Попов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Диян Вълков от Варна и Георги Дойнов от Велико Търново. Допълнителни асистент-рефери са Петър Доровски от София и Мустафа Шефкет от Кърджали, а четвърти съдия е Христо Хаджийски от Варна. Делегат на БФС е Николай Лилов от ПСофия, а Светослав Славов от  Варна ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Локомотив“ 29 пъти, а 40 са победите на сметката на „смърфовете“. 17 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 102:144 в полза на „Локомотив“. 43 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 23 победи, „черно-белите“ имат 11, а равенствата са 9. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:1 и 2:1 за „Локомотив“ (10 пъти), следван от 1:0 за пловдивчани (7 пъти) и 2:1 и 2:0 за „Берое“ (6 пъти).