Томаш: „Семейство сме, ще радваме публиката“

Наставникът Александър Томаш не скри задоволството си след днешната категорична победа над „Септември“ с 5:1, като след двубоя говори пред медиите, за да сподели своите впечатления.

“От играта може да желаем повече. Знам, че тези момчета могат повече. Има много неща, които трябва да подобряваме. Доволен съм от резултата, от агресията, от амбицията, от желанието, от искането, от себераздаването… знам, че можем много повече. Всеки, който работи в “Берое”, се опитва да подчини себе си в името на едно семейство. Ние наистина сме едно семейство, което трябва да се превърне в отбор, който да радва старозагорската публика.” – сподели в експозето си наставникът.

На въпрос дали това е бил най-лесният мач за него, откакто е начело на отбора, Томаш отговори: “Лесни мачове няма. Изхабих много нерви, защото в такива мачове трябва да се трупа самочувствие. Знам, че можем повече. Знам, че има ситуации, които можем да отиграем много по по-добър начин и ще се стремя и ще работя за това нещо.”

“Виждате, че въпреки кадровите проблеми, които имаме, всеки един от футболистите дава максимума от себе си, опитва се да се подчинява в името на колектива. Това е нещо, което ме радва. Бързо успяхме да направим едно семейство, но има още неща, които трябва да доизглаждаме. Ние сме все пак на 7 месеца – все още не сме се родили. Има неща, които и да искам да изпреварим, не можем. Да, искаме повече, ще работим повече и ще даваме повече. Радвам се за публиката, за собствениците… за това се радвам.” – отговори старши треньорът на въпрос от какво е най-доволен днес.

Предстоящия двубой срещу “ЦСКА-София” наставникът коментира: “Във всеки един мач “Берое” се опитва да играе футбол по начин, по който аз и екипа ми, откакто дойдохме, се стремим да тренираме. Виждам как тренират момчетата, виждам как се получава. Просто това, което се получава на тренировъчното игрище, трябва да го пренесем и на футболния терен. Ще искаме да си “сверим часовниците” – все пак “ЦСКА-София” е в този състав вече 2 години. Претендент за титлата е. Нека да видим дали за 7 месеца докъде сме стигнали.”

Представянето на дебютиралия днес юноша Никола Гавов наставникът коментира: “Има много млади момчета, които имат качества. Винаги им повтарям, че трябва да останат здраво стъпили на земята, за да постигнат след време това, което имат като качества.”

Относно предстоящата селекция през зимния трансферен прозорец Александър Томаш сподели: “Да, мислим вече за селекцията. Ще се разпределим с екипа, за да търсим и анализираме. Ще се подобряваме, ще се ъпгрейд-ваме, ако искаме да вървим напред. Всеки един ден трябва да си отдаден на отбора, в който работиш.”

“Преди седмици публично казах нещо, с което исках да стресна някои от футболистите. Мисля, че се получи от психологическа гледна точка. Затова винаги казвам, а и вие, журналистите, така се обръщате към мен – дали е психологически, дали е ментално… да, в България проблемът е психологически. Особено когато играеш “на всяка цена”. Няма такова неща – излизаш и играеш футбола, който можеш, който практикуваш, на който си отдаден. Тогава резултатите ще дойдат. Мисля, че “Берое” е един от малкото отбори, които показват, че с работа – независимо от резултатите, в началото нямахме добри резултати – резултатът не е фактор, той е следствие. Винаги съм го твърдял и ще продължавам.” – сподели още треньорът.