Грудев: „Поздравявам отбора за сърцатата и мъжка игра“

Спортно-техническия директор на „Берое“ Валентин Грудев също говори пред медиите след срещата с „Лудогорец“. Вижте и неговото мнение:

– Г-н Грудев, мнението ви след мача?

– Трудно ми е да говоря след нещастно загубения мач. особено, че минута преди това изпуснахме 100-процентова ситуация. Поздравявам нашия отбор за сърцатата и мъжка игра. За футбола, който показахме, че можем да играем срещу най-стойностния отбор в България. Това е пътят, по който нашият отбор може да постигне добри резултати и да се надиграва като равен с равен срещу най-силните. Това бе един много добър мач за нашия отбор. Ако трябва да бъда малко по-конкретен –  за мен при гола на „Лудогорец“ имаше абсолютна засада, при ситуация, в която нищо не пречеше на страничния съдия в неговата линия. Не искам да коментирам повече в момента, особено след нагнетената обстановка и допуснатите грешки. Мачът бе равностоен и съм сигурен, че ако бе от другата страна щеше да е вдигната засада.

– Появиха се становища от други клубове, че се иска оставката на председателя на съдийската комисия. „Берое“ ще вземе ли отношение?

– Аз съм на принципа, че грешки се допускат. Далеч съм от мисълта, че е допусната умишлена грешка. За мен обаче това е засада. Иначе смятам, че главния съдия днес се справи добре. на фона на точно тази тежест, която има в послдните дни и върху съдиите в момента.

– Спокоен ли сте за бъдещето на „Берое“ в първата шестица с тази игра?

– Да. Точно в този мач ние показахме, че на никой няма да му е лесно в Стара Загора, а и при гостуванията ни. Както казах и преди – ние си изпълнихме първата задача и смятам, че Александър Томаш и неговия екип направиха така, че „Берое“ да играе комбинативен и добър футбол. Само този начин на игра ще върне публиката на стадиона. Днес нямаше достатъчно много хора, но тези, които дойдоха останаха доволни от показаното.