Грудев: „Класата ни е безапелационна“

Спортно-техническият директор Валентин Грудев не скри задоволството си след победата над „Верея“ с 3:0 и сподели впечатленията си от двубоя.

– Г-н Грудев, честита победа! Хареса ли Ви мачът?
– Благодаря! Искам първо да поздравя всички привърженици на „Берое“ с добрата игра, с добрата победа. Смятам, че класата, която показахме, беше безапелационна. Пътят, по който върви „Берое“ в момента, естествено, че ми харесва. Категорична победа, третото място временно и предпоставка за нови успехи!

– Здрава битка се получи. Самият факт, че лекарските щабове влизаха 7-8 пъти…
– Да, здрава битка. Нашите момчета категорично надиграха градския противник с много класа, с много майсторство. В нашия отбор имаме футболисти, които могат да решат всеки мач. „Верея“ се помъчиха. Бих казал, че това им бяха свръхвъзможностите. Постараха се, но няма как – ние сме много по-класен отбор.

– За Камбуров няколко думи, 200 гола…
– За Камбуров само суперлативи. Човек, който освен головете, които вкарва, играе в защита, играе за отбора, играе комбинативно и той е лидерът в момента на нашия отбора, заедно с Мартин Райнов.

– След победата „Берое“ е вече на третото място. Победата над „Левски“ показа, че „Берое“ разполага с един потенциал, който е може би по-добър в момента от това, което те показват. Колко временно е това трето място?
– Както често си говорим, ние искаме да играем мач за мач. Сега идва един много важен мач с „Ботев“ и ако ние го вземем, оттук нататък трябва да започнем да си мислим за малко по-високи цели. Третото място е временно, но не и недостижимо.