Грудев: „Поздравявам публиката и играчите“

Спортно-техническия директор на „Берое“ Валентин Грудев също говори пред журналистите след успеха срещу „Ботев“ с 3:2. Вижте какво каза той:

– Г-н Грудев, емоционален мач, но победа. Мнението ви за двубоя?

– Срещнаха се двата най-добри провинцилни отбора. Два отбора с традиции и стана един двубой, като само с такива мачове могат да се върнат хората по стадионите. Един много стойностен съперник и един още по-добра победа за нас с по-добра игра. Мачът бе на приливи и отливи. Можеше да го спечелим, можеше да загубим, но изстрадана победа.

– Много важен успех с оглед борбата за челото?

– Ние цяла седмица говорихме с футболистите. Емоцианално подходиха и те. Знаеха важността на срещата. Сега всичко е в нашите ръце.

– „Берое“ демонстрира все по-голям характер в такива решаващи мачове. Отборът не престана да атакува, въпреки че на два пъти повеждаше в резултата и два пъти губеше това предимство…

– Аз мисля, че тук се показа и самочувствието на самите футболисти. те знаят, че могат да решат всеки един мач, както се случи няколко пъти този сезон. През сезона направихме обрати, сега също не бе лесно с такъв развой да се върнеш и спечелиш, при това срещу такъв съперник като „Ботев“. Поздравявам момчетата на мъжеството и поздравявам публиката, която оказа огромно влияние за развоя на мача. Не спярха да подкрепят момчетата и те усетиха, че имам сили да победим.