Преди „Лудогорец“ – „Берое“

Утре, 18-ти април, „Берое“ излиза в мач от XXХI кръг на Първа професионална лига срещу „Лудогорец“ (Разград). Двубоят на „Лудогорец Арена“ е от 20:30 ч. Главен арбитър на срещата е Николай Йорданов от София.

В лагера на „Берое“ има проблеми с окомплектоването на състава за двубоя. Мартин Камбуров е наказан за една среща за натрупани жълти картони, а Карлос Охене и Мартин Райнов ще бъдат под въпрос до последно.

„Срещаме най-добрият отбор в България и шесткратен шампион, но нашата цел е да израстваме точно в такива мачове. Един отбор израства с постигане на победи и ние отново ще се борим за трите точки. Уважаваме  всеки един противник, включително и шампиона от последните шест сезона, който разполага с доста добри индивидуални играчи, но точно в такива двубои ние можем да станем още по-добри. „, споделиха от треньорския щаб на „Берое“ преди срещата.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Карлос Охене, Серджио Негрут, Иван Бандаловски,  Веселин Пенев, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Георги Динков и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 3 място в класирането с актив от 54 т., а съперникът в утрешния мач е първи със 75 пункта.

Николай Йорданов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Ангелов и Илиян Капарашев. Допълнителни асистент-рефери са Петър Костадинов и Драгомир Драганов, а четвърти съдия е Георги Дойнов. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Георги Виделов от Бургас ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Лудогорец“ 2 пъти, а 12 са победите на сметката на „орлите“. 4 двубоя са завършили без победител, а головата разлика е 8:31 в полза на „Лудогорец“. „Берое“ загуби и двата мача срещу този съперник в редовния сезон – 0:1 в Стара Загора и с 2:0 в Разград.