Два отбора на „Берое“ се класираха за Републиканско първенство

Два отбора на „Берое“ си осигуриха участие на Републиканското първенство на Футбол 5 и Футбол 7. Турнирите ще се проведат от 11 до 13 юни в Сливен, а право на участие в двата формата имат по осем тима от цялата страна – по два от всяка от четирите зони.

 Представител на Академията на „зелено-белите“ в надпреварата на Футбол 5 ще бъде „Берое“ 2009. Децата на наставника Марио Колев спечелиха днес баража, който се игра в сливенския квартал „Речица“. Техен съперник бе шампиона в област Бургас „Звездичка“. Редовното време на срещата завърши 1:1, при изпълнението на дузпи децата на „Берое“ се оказаха по-точни и се наложиха с 3:2.

 В надпреварата на Футбол 7 честта на школата ще защитава „Берое“ 2007. Децата на наставника Атанас Димитров спечелиха с 3:0 баража срещу „Черноморец“ 1919, който се игра днес в квартал „Речица“. Попаденията за „зелено-белите“ реализираха Мартин Митков на два пъти и Георги Митев.

 Още в началото на срещата старозагорци удариха и две греди чрез Живодар Жеков и Любослав Бойчев. Играчите на Берое 2007 имаха и още няколко чисти положения за гол и можеха да се поздравят и с по-изразителна победа. Противникът пък се отчете само с два далечни удара.

 „Като класа днес бяхме по-добри. Вече сме сред най-добрите 8 в България, на кое място ще завършим, ще видим като започне първенството. Сега отиваме спокойни на турнира в Приморско, с високо самочувствие и да играем нашия футбол“, заяви след срещата с Черноморец 1919 наставникът на Берое 2007 Атанас Димитров.