Равенство и победа за отборите от Академията в контролните срещи

Равенство и победа записаха отборите от Академията на „Берое” в днешните контролни срещи.

„Берое” U17 завърши 1:1 с „Локомотив” (Пловдив) в първата си контролна среща от лагера в Боровец. Двубоят се игра днес на стадиона в Говедарци. Единственото попадение за тима, воден от Атанас Рибарски отбеляза Георги Маджаров. Старозагорци първи откриха резултата в срещата, съперникът обаче успя да изравни малко преди края на срещата.

„Като цяло съм доволен от представянето на отбора. Има обаче какво да се желае по отношение на прецизността при играта с топка, както и по отношение на точността“, заяви след срещата наставникът на „Берое” U17 Атанас Рибарски.

Това е първо равенство за неговия тим в изиграните общо 4 контролни срещи от старта на подготовката. Следващата проверка на тима е в събота, 11 август от 16:30 часа срещу „Лудогорец”.

„Берое” U15 спечели с 6:1 срещу „Спартак” (Плевен) в контролна среща, играна днес на Спортна база „Берое“. Две от попаденията бяха дело на Красимир Тодоров, по един гол добавиха Метин Ферди, Михаил Каменов, Ибрям Хабил и Явор Тенев.

Първата част на двубоя, който бе изгледан от помощник-треньора на първия отбор Константин Мирчев се игра под непрекъснат дъжд. Въпреки че повечето положения в този момент бяха пред вратата на гостите именно те бяха тези, които първи откриха резултата. Само две минути по-късно обаче играчите на Радостин Александров успяха да изравнят, а след това стигнаха и до успеха.

„Много слаб мач за нас. Не успяхме да се приспособим към терена, макар да бяхме домакини. Липса на концентрация и желание от страна на някои играчи ни попречиха да покажем дори и минималното от изисканото. Въпреки слабата игра съм радостен и горд с представянето на няколко единици, които във всеки един мач могат да направят разликата и да поемат отговорност. Тяхното постоянство и отношение ме кара да вярвам, че и другите скоро ще последват техния пример“, заяви след двубоя наставникът Радостин Александров.

Това е четвърти успех за „Берое” U15 в контролните срещи, следващата проверка е в събота срещу „Локомотив” (Пловдив)