Преди „Черно море“ – „Берое“

Утре (17 август) „Берое“ се изправя срещу „Черно море“ (Варна) в мач от V кръг на ППЛ. Срещата на стадион „Тича“ започва в 20:45 ч. и ще бъде ръководена от Станислав Ставров от Велико Търново.

Старши треньорът на „Берое“ Алекандър Томаш може да разчита на всички свои футболисти, тъй като в лагера на тима няма наказани или контузени играчи. Днес по обед отборът замина за Варна, където по-късно днес ще направи една следобедна тренировка.

„Отново ни предстои един много сериозен и тежък двубой. Ние обаче преодължаваме да следваме нашите цели и сме подготвени за този сблъсък, който ще ни противопостави срещу отбор, който също заяви сериозни амбиции за настоящото първенство. Ние ще подховдим с нужното уважение към противника, но винаги излизаме за победа и утре няма да бъде по-различно. Наясно сме, че играчите на „Черно море“ ще излязат мобилизирани срещу нас, но всички отбори се изправят срещу „Берое“ по този начин. Нашият отбор също е пределно амбициран да се представи добре в утрешния мач., споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Ерол Алкан, Матеус Леони, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Мартин Райнов, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, и Алфредо.

Станислав Ставров от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Дойнов от Велико Търново и Даниел Ников от Габрово, а четвърти съдия е Ивелин Занев от Русе. Делегат на БФС е Никола Джугански от София, а Георги Виделов от Бургас ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ се е срещал с „Черно море“ 89 пъти и има 30 победи, 27 равеснтва и 32 загуби. Головата разлика е 94:99 в полза на „моряците“. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 и 0:1 за „Черно море“ (12 пъти), следван от 1:1 (11 пъти).