„Берое“ стартира 2019 г. с първа тренировка

Днес „Берое“ започна зимната си подготовката с първо занимание за 2019 г. Старши треньорът Александър Томаш изведе група от 16 футболисти. От настоящия състав липсваха Александър Цветков, Алфредо, Мартин Камбуров, Владимир Гаджев, Матеус Леони, Борислав Цонев, които ще се присъединят по-късно. Георги Ангелов и Вандерсон се възстановяват от получените сериозни контузии.

В групата за първото занимания бяха включени и четирима юноши на „Берое“ – Иван Гошев, Валентин Иванов, Стоян Иванов и Никола Маринов. Освен тях подготовка с представителниуя отбор започна и Надим Ангелов, който също е юноша на клуба, а през есенния дял бе част от състава на „Миньор“ (Раднево).

Вижте видео от днешното първо занимание:

По традиция беройци бяха посрещнати от около 100 свои привърженици, които изгледаха първото занимание на базата на „зелените“ под Аязмото. В сряда състезателите ще преминат и медицински изследвания.

Група на „Берое“ за първата тренировка за 2018 г.

вратари:
Душан Перниш, Георги Аргилашки, Иван Гошев
защитници:
Камен Хаджиев, Милен Желев, Александър Василев, Иван Бандаловски, Валентин Иванов, Ерол Алкан, Надим Ангелов.
полузащитници:
Мартин Райнов, Иван Минчев, Мешка, Рубен Бриджидо, Стоян Иванов, Никола Маринов

Първата част от подготовката ще бъде проведена изцяло в Стара Загора, а на 16 януари отборът заминава на лагер в Белек, Турция.

Известни са и съперниците и датите за контролни срещи. На 12 януари ще има двустранна игра, а на 16 януари е първата контрола за годината. Съперник в нея ще бъде тимът на „Ботев“ (Гълъбово). В Турция ще бъдат изиграни четири контролни срещи, а съперници в тях са румънския „Астра“ (Гюргево), унгарския „Мезьокьовешд-Жори“, азербайджанския „Нефтчи“ (Баку) и полския „Заглембе“ (Любин). Лагерът в Турция приключва на 1 февруари.

Последната контролна среща преди подновяването на шампионата ще бъде на 9 февруари, а съперникът ще бъде обявен допълнително.

„Берое“ започва официалните си двубои за годината от Първа професионална лига с гостуване на „Септември“ в София. Точната дата и час на срещата ще бъдат обявени допълнително.

Програмата може да претърпи промени. Точните часове за всяка контролна среща и местата на проверките ще бъдат обявени допълнително.

ПРОГРАМА ЗА ПОДГОТОВКА

7 януари 2019
Начало на тренировките

9-16 януари 2019:
Тренировки в Стара Загора

12 януари 2019, Стара Загора:
двустранна игра

16 януари 2019, Стара Загора:
Берое (Стара Загора) – „Ботев“ (Гълъбово)

16 януари – 1 февруари 2019:
Лагер в Белек, Турция

20 януари 2019, Белек:
Берое (Стара Загора) – Астра (Гюргево, Румъния)

22 януари 2019, Белек:
Берое (Стара Загора) – Мезьокьовешд-Жори (Унгария)

27 януари 2019, Белек:
Берое (Стара Загора) – Нефтчи (Баку, Азербайджан)

30 януари 2019, Белек:
Берое (Стара Загора) – Заглембе (Любин, Полша)

2-16 февруари 2019:
Тренировки в Стара Загора

9 февруари 2019:
контрола

* Програмата не е окончателна и Берое запазва правото си на промени.