Преди „Берое“ – „Ботев“ (Враца)

Утре (28 август) „Берое“ излиза срещу „Ботев“ (Враца) в мач от 4 кръг на първенството. Срещата под Аязмото започва в 21 ч. и ще бъде ръководена от Никола Попов.

Подробности за билетите и организацията може да видите ТУК 

Молим всички зрители да спазват всички изисквания за безопасност:
– Да бъдат разположени през 2 седалки един от друг
– Да спазват дистанция на входовете и касите пред стадиона
– Да избягава струпването на хора пред и около стадиона преди и след двубоя.

Димитър Димитров няма да може да разчита на Душан Перниш и Карлос Охене, който е наказан. В групата за двубоя попадна и последното попълнение на тима Кукула

Ето групата на „зелено-белите“ за мача:

Генадий Ганев, Християн Василев, Джунейт Али, Стив Фуртадо, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Александър Василев, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макоута, Кукула, Радослав Апостолов, Димо Бакалов, Кийлън Лебон, Георги Динков, Ибрахима Конте, Октавио, Алиун Фал;

Никола Попов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Никола Стамболджиев от Пловдив и Мартин Ангелов от София, а четвърти съдия е Мустафа Шефкет от Кърджали. Делегат на БФС е Костадин Костадинов от Пловдив, а оценка на съдийството ще постави Евгени Георгиев от Пловдив.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 25 пъти, равенствата са 8, а победите в сметката на „врачани“ 21. Головата разлика е 90-66 в полза на „зелено-белите“. 27 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ има 21 победи, 2 равенства и 4 загуби.

Най-честият резултат между тези съперници е 2:0 за „Ботев“ (7 пъти). „Зелено-белите“ са в серия от 4 поредни победи и 6 мача без загуба от този съперник.