Преди „Славия“ – „Берое“

Днес „Берое“ гостува на „Славия“ в двубой от 5 кръг на efbet Лига. Срещата започва в 19:30 ч. и ще бъде ръководена от Георги Кабаков от Пловдив.

Димитър Димитров има проблеми с окомплектоването на състава, след като с контузии са Душан Перниш, Карлос Охене, Радослав Апостолов, Александър Василев и Кийлън Лебон.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача:

Генадий Ганев, Християн Василев, Стив Фуртадо, Джунейт Али, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макоута, Еривалдо, Кукула, Божидар Пенчев, Георги Динков, Димо Бакалов, Ибрахима Конте, Октавио, Алиун Фал;

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Маргаритов от Пловдив и Диян Вълков от Варна, а четвърти съдия е Ивелин Занев от Русе. Делегат на БФС е Марин Раковски от София, а оценка на съдийството ще постави Кирил Йорданов от София.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Славия“ 39 пъти, равенствата са 24, а победите в сметката на „белите“ 47. Головата разлика е 184-137 в полза на „столичани“. 55 са срещите в София, където „зелено-белите“ имат 12 победи, 11 равенства и 32 загуби.

Най-честият резултат между тези съперници е 2:1 за „Берое“ (14 пъти), следван от 2:1 за „Славия“ и 1:1. „Зелено-белите“ нямат загуба в София от този съперник в последните 9 срещи.