Преди „Арда“ – „Берое“

Утре (17 април) „Берое“ гостува на „Арда“ (Кърджали) в среща от XXIV кръг на първенството. Двубоят на „Арена Арда“ започва в 20 ч. и ще бъде ръководен от Ивайло Стоянов от Петрич.

„Берое“ заема 5 място във временното класиране с актив от 36 т., а домакинитее са 4-ти с 39 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа победа, равенство и три загуби, а „Арда“ са в същата поредица от победа, равенство и три загуби. Водещ голмайстор за „Берое“ до този момент е Мартин Камбуров с 12 попадения , а за съперника е Иван Коконов с 8.

Ивайло Стоянов от Петрич е главен съдия на двубоя, а негови помощници ще бъдат Мирослав Иванов и Георги Минев. Четвърти съдия е Неделчо Гаджалов. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а оценка на съдийството ще постави Евгени Георгиев.

В най-високото ниво на българския футбол двата тима са играли един срещу друг три пъти, като и в трите двубоя победител е отборът от Кърджали. В първия двубой от този сезон, който бе в 11 кръг „Арда“ се наложи с 1:0 в Стара Загора.