6

Иво Иванов

Дата на раждане:
11.03.1985 г.

Място на раждане:
Казанлък

Ръст:
185 см

Тегло:
80 кг

Националност:
България

Иво Иванов е роден в Казанлък на 11 март 1985г. Висок е 185 см, тежи 80 кг. Играе на пост централен бранител. Юноша е на Берое и кариерата му до момента преминава предимно в родния му клуб.

За футбола Иванов е открит от първият му треньор в Берое Ангел Янев. В мъжкия тим на Берое попада през 2003 г. когато отборът е поет от Аспарух Никодимов. Още в първия месец юношата на Берое впечатлява с изявите си не само Никодимов, но и редовните кибици, непропускащи тренировка на „зелените“. Логично Иво попада в сметките на Паро за титулярният състав на Берое. Първата му поява със зелената фланелката в официална среща е на 23 август 2003 г. в гостуването на Шумен в мач от „Б“ група. Още през този сезон е номиниран в класацията „Юлиян Манзаров“ за най-проспериращ млад футболист.

От тогава Иво Иванов бе неизменно част от отбора на Берое. В началото на 2008 г. след като всички футболисти на Берое разтрогнаха договорите си с отбора Иво Иванов премина в Ботев (Пловдив) и води подготовка с тима около месец. В момента, в който Берое бе възстановен Иво Иванов се върна в отбора, заедно с друг бероец Жельо Желев.

Последваха няколкомесечни спорове, в които Иво не можеше да играе, но в крайна сметка той бе присъден на родния си клуб.

Иво Иванов е бил младежки национал на България през 2003 г. когато бе поканен в отбора от селекционера на отбора по онова време Петър Миладинов. Записа мач и с фланелката на мъжкия национален срещу Малта.

Правата на Иванов бяха продадени на Левски за сумата от 200 000 лв. на 8 юни 2010 година. Две години по-късно Иванов се връща в родния си тим.

В момента е капитан на тима.